Skövde Trädgårdsförening

— Medlem i Riksförbundet Svensk Trädgård

Gröna fingrar skapade glädje i höstrusket

Torsdagen den 16 november samlades ett 45-tal glada och förväntansfulla medlemmar i Trädgårdsföreningen hos Växthuset på Gustav Adolfsgatan för att skapa blomsterdekorationer inför advent. Ägaren hälsade välkommen och berättade vad som gällde under kvällen. Därefter satte skapandet igång. Våra medlemmar samlades runt de stora bord som stod uppställda i lokalen. På borden trängdes olika sorters växtmaterial, som under kvällen skulle förvandlas till dörrkransar och olika bordsdekorationer. Till vår hjälp fanns tre duktiga florister som jobbar i företaget. De här hjälpredorna vandrade runt bland medlemmarna och gav goda råd och en hjälpande hand, där så behövdes. Många flinka händer var verksamma och en del av medlemmarna visade oanade talanger, när de efter en stunds arbete kunde presentera fina dörrkransar.

Efter en stunds idogt arbete smakande det bra med fika som företaget hade dukat fram. så småningom var det dags att bryta upp från den varma stämningen som hade rått i lokalen och ge sig hemåt i höstrusket.

Här har skapandet tagit fart!