Skövde Trädgårdsförening

— Medlem i Riksförbundet Svensk Trädgård

Våldsam värme – varning i växtvärlden

En liten men tapper skara medlemmar samlades i lördags för att under ledning av Stig Pettersson, vice ordförande, åka en runda i det försommarfagra Valle härad. Kosan styrdes först mot Drottningkullen, ett verkligt smultronställe för naturälskare. Normalt sett brukar vi ta oss upp på kullens topp men den här gången nöjde vi oss med att gå en runda i det rikt blommande området nedanför kullen. Trots den tryckande värmen var det väldigt frodiga blomsterängar som mötte oss på båda sidor om stigen. Efter en stund i detta blomsterparadis gick färden vidare till området runt Höjentorps gamla kungsgård. En svag doft av lök slog emot oss då vi började vår rundvandring. Här växer det nämligen stora mängder ramslök men p g a den rådande värmen var ramslöken redan överblommad. Vi fick ändå uppleva otroligt vackra scenerier under vår korta promenad utmed den solglittrande sjön. Dags för den obligatoriska ”fikastunden” och vi tog oss därför till Eahagen för att njuta av den medhavda matsäcken. Efter en kort promenad från P-platsen fann vi vårt vanliga fikaställe och hann knappt börja äta då tystnaden avbröts av ett ihärdigt råmande, som kom allt närmare. En flock med kreatur kom springande i full karriär i den inhägnade hagen strax nedanför oss. Då fikastunden var avslutad föreslog en av deltagarna att vi skulle åka vidare till det närbelägna Remmingstorp för att ta oss en titta på det arboretum som finns där med en imponerande samling exotiska träd.

På vandring i skön natur

Naturvänner