Skövde Trädgårdsförening

— Medlem i Riksförbundet Svensk Trädgård

Utflykt 30 juni 2018

Lördagen den 30 juni reste cirka 45 medlemmar i föreningen på utflykt i strålande sommarväder. Första stoppet var vid  den sevärda kyrkan i Habo, där vi informerades om historien av en skicklig guide. Efter en trevlig stund med bussfika vid hembygdsgården fortsatte resan till Jönköping och det fantastiska rosariet. Vi hade där möjlighet att bese en enastående blomning och njuta av väldoft. Efter en god lunch på Björkhaga i Mullsjö fortsatte turen till Gunillabergs säteri utanför Bottnaryd. Där har konstnären Tage Andersen skapat en underbar iscensatt värld. Kultur och natur förenas av hans förunderliga talang och lusten av att upp nå en helhet som han tycker är viktig. Stålkonstruktioner, blommor, kreatur och fjäderfä blandas med torkade konstverk av fröställningar. Mot aftonen styrdes resan tillbaka till Skövde med blomstervänner fulla av intryck.