Skövde Trädgårdsförening

— Medlem i Riksförbundet Svensk Trädgård

Säsongstart – besök i två trädgårdar i Skultop

Tisdagen den 14 augusti täcktes himlen av regntunga skyar när höstupptakten gick av stapeln. Samling skedde hos Gerd och Johnny Gustafsson på Gullvivevägen som hälsade välkomna och informerade om kvällen. Därefter delades vi upp i två grupper. En grupp stannade kvar hos familjen Gustavsson, utrustades med skrivdon och fick gå en trädgårdsorientering i deras trädgård som inriktats mot träd, blommor, fåglar och insekter. Det gällde att känna igen ett stort antal växter som sedan redovisades på ett svarsblad. Lärorikt och intressant. Yngve Fasth, Skultorps Bi visade en demonstrationsmodell av en bikupa så vi fick se hur ett bisamhälle är uppbyggt. Det fanns även möjlighet att köpa nyslungad honung.  Den andra gruppen gick med ledning av Per-Olof Ek till Skiftesvägen 9 där Eva och Per-Olof visade sin smakfulla trädgård.  I trädgården tilldrog sig ett persikoträd, som täcker en hel husgavel, stort intresse. Vi fick veta att det 8-9 år gamla trädet under en del år har gett mängder av frukt. I år hare det här trädet, precis som många andra växter lidit av vattenbrist och det har resulterat i en mycket begränsad mängd frukt. Rundvandringen fortsatte i trädgården och makarna Ek berättade om sin trädgård och kommenterade särskilt intressanta projekt.

Grupperna skiftade plats och alla erbjöds möjligheter att dricka kaffe och smaka hembakt bröd till ett frivilligt pris på Gustafssons altan, för kvällen omgjord till café.  Hela behållningen skänktes till UNICEF:s barnfond.

Behållningen utgjorde 1.612 kronor som oavkortat sändes till fonden 16 augusti!

Tack för Ditt bidrag!

Gerd och Johnny samt vår ordförande hälsar välkomna

Trädgårdsorientering på gång

Demonstration av bisamhälle

Här fanns facit och ett bebott insektshotell

Annorlunda humlestör
(kommunal belysning)

Eva presenterar detaljer

 

 

Persikoträdet