Skövde Trädgårdsförening

— Medlem i Riksförbundet Svensk Trädgård

Visuell svamputflykt

Torsdagen den 11 oktober gästades vår förening av den foto- och naturintresserade svampexperten Börje Fagerlind, som med datorns hjälp tog oss med på en utflykt i svamparnas spännande värld. Han berättade att svampen finns i marken och kallas mycel. Det vi ser ovan mark kallas fruktkropp och dessa fruktkroppar är beroende av regn. Fagerlind fortsatte med att visa bilder på olika svamparter, redogjorde för dess egenskaper, vilka som var ätliga och vilka som var giftiga. Han hade ett bord uppdukat med naturella svampar som vi fick möjlighet att studera på närmare håll.

Under kvällen gavs även möjlighet att få egna äpplen artbestämda av Kjell Karlsson som delade, provsmakade och talade om var sorten heter.

Kvällen avslutades med kaffe o smörgås och den sedvanliga lotteridragningen. Många lämnade kvällen med en trevlig blomma från det digra vinstbordet.

Vår egen trädgårdsmästare Kjell Karlsson hjälpte till att artbestämma egna äppelsorter

Här fanns möjlighet att studera en mängd svampar på nära håll