Program 2019

Våra aktiviteter äger rum i IOGT-lokalen, Drottninggatan 13, Skövde om inte annat anges. Kaffe med tilltugg serveras vid varje tillfälle. Lotterier med attraktiva vinster. Entré ink. fika 40 kr

 

Torsdagen den 7 februari kl.18.30 Årsmöte med bildvisning

"Skogen som blev rhododendronlund" Britt-Marie och Jan Ejdebäck bjuder in till sin rhododendronlund vid Gullmarsfjorden. Årsmötesförhandlingar

Torsdagen den 21 mars kl.18.30 Trädgårdsdags - ett kärt återbesök

Vi välkomnar åter våra populära styrelsemedlemmar Kjell Karlsson och Stig Pettersson. De tar sig an frågor med anknytning till våren. Som vanligt tar Stig emot Dina frågor via mail stigp45@hotmail.com eller via tel. 070-8641369 senast den 15 mars.

Torsdagen den 11 april kl.18.30 Blomsterbinderier med påsktema

Vi välkomnar floristen Sara Svensson, som kommer att visa oss hur man gör fina blomsterarrangemang inför påsk. Blomsteruppsättningarna kommer sedan att lottas ut!

Under andra kvartalet 2019 - Rundtur i Valle härad. Samåkning från Lidls parkeringsplats kl. 10.00. Vi återkommer med datum via mail, då denna utflykt är väderkänslig. Håll utkik. Du som inte har mail ring gärna Stig för information. Kom ihåg kaffekorg och stol.

Torsdagen den 23 maj Kinnekulle i äppelblommens tid. Samåkning från Lidl kl. 15.00. Vi besöker Brattefors äppelordling på slutnningen av Kinnekulle. Här odlar Joachim Holgersson och hans företag flera tusen äppelträd som förhoppningsvis står i full blom vid vårt besök. Innan vi besöker Brattefors stannar vi vid handelsträdgården i Kinne-Vedum som är väldigt stora på sommarblommor. Passa på och gör dina inköp under den timma som vi tillbringar här. Kom ihåg kaffekorg och stol.

Lördagen den 15 juni. Trädgårds- och kulturvandring i herrgårdsmiljö. Samåkning från Lidl kl 10.00. Vi besöker Årebergs gård utanför Tibro under ledning av Kjell Karlsson. Den här platsen är ett eldorado för den som är intresserad av gamla saker. På plats delas vi in i två grupper, där Kjell och hans son Peter tar hand om guidningen. Medtag kaffekorg.

Lördagen den 17 augusti - Besök i en rosenträdgård i Skepplanda

Följ med på vår bussrea med stopp i ett par privatträdgårdar samt besök på en plantskola, Nisses växtförsäljning, i Uddevalla. Fullständig information finner Du i det reseprogram som kommer att mailas ut till de medlemmar som lämnat sin adress. Övriga ombedes vänligen kontakta Inger Ljungqvist eller Gunilla Gustafsson för utskick per post. Klicka på filen får Du fullständig information. 

Torsdagen den 29 augusti Utflykt till svampskogen! Samåkning från Lidl kl 15.00. Vi återser svampexperten Börje Fagerlind, som tillsammans med sin kompis Kurt Gunnarsson tar oss med ut i svampmarkerna. Den hör gången får vi möjlighet att själva plocka ur skogens skafferi och dessutom får vi hjälp att identifiera våra fynd. Glöm ej kaffekorg och stol!

Söndagen den 1 september Friskvårdens dag på Billingen!  Se annons i lokalpressen.

Torsdagen den 10 oktober kl 18.30 Trädgårdsdags med sortbestämning av äpplen samt goda råd inför vintersäsongen.  Medtag gärna egen frukt och inte bara äpplen. Våra vänner Karlsson och Pettersson rätar ut frågetecken om framför allt frukt. Tid finns för frågor.

Torsdagen den 28 november Blomsterlandet välkomnar oss! Vi får möjlighet att skapa våra egna adventsdekorationer. Vi låter som vanligt fantasin flöda.

Torsdagen den 5 december Luciafest  2019 är snart till ända och det är åter dags för ett besök av barnkören från Däldernas kapell. Som vanligt serveras det risgrynsgröt och skinksmörgås samt  kaffe och kaka till det facila priset 50 kronor. Anmälan senast den 29 november till Gunilla Gustafsson 070-8507332 eller gugge50@icloud.com