Program 2021

Planerade programpunkter för 2021

Programmet för 2021 ser lite annorlunda ut än vad ni är vana vid. Vi har inte fastlagt några datum utan talar bara om vilken månad som är aktuell för en viss programpunkt. Närmare besked kommer att gå ut via mail med kort varsel, så det är viktigt att Du som inte har någon mailadress håller kontakt med någon medlem som lämnat sin mailadress. 

De flesta träffar kommer att ske utomhus och ibland är det flera träffar/månad. Allt detta med anledning av den pågående Corona-epedemin.

Årsmötet senareläggs till smittoläget tillåter. 

Mars

Blåsippans dag -  en promenad i naturen med Stig Pettersson. 

Älvsjömässan är tyvärr inställd 2021

April

Utflykt till Åreberg utanför Tibro - Under andra delen av månaden återbesök hos Marie-Louise von Essen för att titta på hennes blommande lökväxter.

Vitsippans dag - en promenad i naturen med Stig Pettersson.

Maj

Tulpaner i Skövdes parker

Nyströms Trädgård i Axamo utanför Jönköping - En utflykt då vi åker i egna bilar men ändå får en trevlig dag tillsammans.

Rosenlunds Trädgård i Stöpen - en "spontanutflykt" en lämplig eftermiddag, då vi handlar fräscha sommarblommor.

Juni

Utflykt till Vintrosa i Närke med buss???

Vallerundan - Den traditionella vårutflykten, då vi i egen bil tar oss till de smultronställen Stig Pettersson har valt ut . Vi går en runda tillsammans på de olika ställena för att njuta av naturen.

Kerstin Peterséns trädgård - Banvägen 1, Skultorp. Vi tar oss med egen bil till Skultorp. Där gör vi ett återbesök i en fantastisk trädgård med mängder av rosor men även en del fruktträd och perenner. Besöket kommer att ske i månadsskiftet juni/juli beroende på när rosorna blommar hos Kerstin.

Juli

Falköping och Kikongo med K-design

Kikongo - en besöksträdgård i Falköping  som ägs av trädgårdsdesigner Kristina Lindström. Ev. även ett besök på K-design en inredningsbutik i Östra Tunhem.

BeDas trädgård i Undenäs. Vi gör en längre utflykt till Undenäs, där vi startar i Madeleine och Calle Larssons idyll och sedan fortsätter till Bernice och Dan Johanssons blomsterparadis för att titta på deras blommande liljor. Detta tredje besöket i Undenäs är aktuellt i månadsskiftet juli/augusti.

Augusti

Återbesök i Bolum. Vi återvänder til Gunilla och Mats Johanssons smakfulla trädgård. Den här gången, i första halvan av månaden, väntar liljor och flox.

Sänneryds trädgård. Strax söder om Korsberga, mellan Hjo ocgh Tidaholm, ligger den här trädgården där Alexandra Fogelström driver en blomsterodling för självplock sedan två år tillbaka. Följ med och skapa din egen bukett efter tycke och smak. Du åker i egen bil och tar med dig fika för en stunds avkoppling. Naturligtvis kostar blommorna en liten slant.

September

Friskvårdens dag på Billingen i början av månaden

Ev. en svamputflykt under ledning av en expert. Beror både på tillgång och väderlek.

Dahliaexperten Olof Ekblad i Saleby. För några år sedan var Olof Ekblad på besök i IOGT-lokalen för att prata om och visa bilder på sina dahlior. Den här gången får vi se blommorna i verkligheten i hans trädgård. Förmodligen under andra lördagen i månaden.

En "knölig" dag under andra halvan av månaden, då vi besöker Wanja Wallemyr och hennes familj på gården i Mularp, där de ägnar sig åt potatisodling. Vi kommer att få höra Wanja berätta och visa det hon skulle ha gjort vid det inställda mötet i april -20. Vi får också möjlighet att uppleva plockning av potatisen.

Oktober

Inget inplanerat. Vi tar tacksamt emot förslag på aktiviteter!

November

Blomsterlandet - Vi gör ett nytt försök under andra halvan av månaden att få pyssla och tillverka adventsdekorationer.

December

Nu är det snart jul igen.... och dags för vår traditionella luciafest under första halvan av månaden. Som vanligt serverar vi risgrynsgröt med skinksmörgås, samt kaffe och pepparkaka, men först har vi lyssnat till den duktiga barnkören från Dälderna, som naturligtvis även den här kvällen bjuder på kända julsånger.