Program 2022

Planerade programpunkter för 2022

Programmet för 2022 ser lite annorlunda ut än vad ni är vana vid. Vi har inte fastlagt några datum utan talar bara om vilken månad som är aktuell för en viss programpunkt. Närmare besked kommer att gå ut via mail med kort varsel, så det är viktigt att Du som inte har någon mailadress håller kontakt med någon medlem som lämnat sin mailadress. 

 

Torsdagen den  17 mars kl 18.30 i IOGT-lokalen, Drottningg.13. Årsmötesförhandlingar.

Därefter följer en inspirationsstund. Charlotte Gustafsson från Blomsterhallen visar och pratar om olika sorters krukväxter och vad man skall tänka på , om man tex vill göra en samplantering. Utlottning.

Torsdagen den 31 mars kl 7.00 - Bussresa till Älvsjömässan med Nordiska Trädgårdar.

För ytterligare information se mejl, som skickas ut i god tid. Förbokning av inträdesbiljetter. Se information i Hemträdgården 2022. Egen fika medtages.

Blåsippans respektive Vitsippans dag kommer att firas vid lämpligt tillfälle.

Stig Pettersson tar oss med på promenader ute i naturen. Då dessa utflykter är väderberoende återkommer vi med information, då det är dags. Håll utkik efter mejl. Du som inte har lämnat din mejladress kan kontakta Stig på 070-8641369 för upplysningar.

Torsdagen den 7 april  kl 18.30 i IOGT-lokalen, Drottningg. 13. Knölar i alla dess former - ett nytt försök.

Wanja Wallemyr, ordf. i Skaraborgs Potatisodlarförening, gästar oss för att prata om olika äldre sorters potatis och dess historia. Vi kommer också att få tips om vad man kan använda dagens potatis till. Ett besök på Wallemyrs gård i Mularp är inplanerat i september.

Onsdagen den 11 maj - Återbesök i Rosenlunds trädgård i Stöpen, kl.18.15

Nu kan Du passa på att inhandla sommarblommorna till balkong och tädgård.Du glömmer väl inte att vi har 10 % rabatt på de blommor som de själva dragit upp.

12 - 15 maj - Tulpaner, tulpaner, tulpaner

Skövde kommun bjuder in till tulpanfestival som anordnas i samarbete med en holländsk lökleverantör och Mölltorps handelsträdgård. Skövde kommun kommer med ytterligare information, som vi vidareförmedlar via mejl. Håll utkik! Appen Street Museum kommer och att uppdateras.

Söndagen den 22 maj - Mötesplats Trädgård - trädgårdsbesök.

Läs mer på www.motesplatstradgard.se

Måndagen den 23 maj kl 18 - En japaninspirerad trädgård i närheten av 
Rånna

Pawel Burian hälsar oss välkomna att titta på hans anläggning. Tonvikten ligger på azaleor och rhododendron samt andra klimatanpassade växter. Här finns även en damm med japansk karp.

Ljusgårda inomhusodling i Tibro

Det här företaget har specialiserat sig på odling av olika salladssorter. Läs mer på www.ljusgarda.se Vi har blivit lovade ett studiebesök. Det blir troligen framåt sommaren, något datum vill de ännu inte ge pga Coronaläget. Låter det intressant så håll utkik efter mejl.

Söndagen den 12 juni Mötesplats Trädgård - trädgårdsbesök.

Läs mer på www.motesplatstradgard.se

Lördagen den 18 juni - Ett nytt försök för årets höjdpunkt

Nu är det dags för 2022 års utflykt med buss. Den går till Vintrosa i Närke, där Tant Grön - en trädgård med växthus och restaurang - välkomnar oss. För övrig information - se programmet som mejlas ut till de medlemmar som lämnat sin e-postadress. Övriga medlemmar ombeds vänligen kontakta Harriet Harrysson 070-6202311 eller Gunilla Gustafsson 070-8507332 för information.

Söndagen den 10 juli Mötesplats Trädgård - trädgårdsbesök

Läs mer på www.motesplatstradgard.se 

Lördagen den 16 juli kl 11 - Tony Sanfridssons trädgård i Simmatorp, Skara

Trädgård på landet med mycket perenner, liljor, dahlior och rosor. Tony har planer på att bygga en damm, som han hoppas blir färdig till vårt besök.

Slutet av juli - Återbesök i Bolum hos Gunilla och Matz Johansson

Äntligen är det dags att återse denna idyll, där det finns allt från ovanliga perenner och buskar till stora träd och en imponerande damm, i vars närhet man kan slå sig ner och bara njuta.

Söndagen den 7 augusti  Mötesplats Trädgård - trädgårdsbesök

Läs mer på www.motesplatstradgard.se 

Lördagen den 13 augusti - Nytt besök på Årebergs egendom utanför Tibro

Marie-Louise von Essen tar emot och hälsar oss välkomna tillbaka. För tre år sedan gjorde vi vårt första besök här och alla medlemmar blev djupt imponerade. Den här slottsparken måste bara upplevas.

V 34 Leffe Larsson i Borgunda - en av våra medlemmar bjuder in oss till sin innerhållsrik och spännande trädgård.

Här finns massor av olika växter, inspirerande idéer och en fantastisk utsikt över Borgundabygden. Information om lämplig besöksdag meddelas via mejl då vi hört väderleksrapporten.

Söndagen den 4 september - Friskvårdens dag på berget

Som vanligt deltar vår förening med information och tips.

Eventuellt kan det bli aktuellt med en svampplockardag.

Det beror på väder och svamptillgång.

V. 37 Besök hos Wanja Wallemyr på gården i Mularp

Vi får vara med vid plockningen av knölarna och har även möjlighet att köpa nyskördad potatis. Besöket kommer att bli kvällstid någon dag i v. 37. Återigen viktigt med mejladress!

Torsdagen den 6 oktober kl 18.30 i IOGT-lokalen, Drottningg. 13 - Äppelexperten Monika Bring besöker oss och lär oss allt hon kan och det är inte lite.

Monika Bring från Tibro har under de senaste 15 åren lagt massor av energi och tid på att hålla föreläsningar om det som ligger henne varmt om hjärtat - nämligen äpplen, både äldre och senare sorter.

Återbesök på Blomsterlandet

Nu väntar Pawel och hans personal på att få hjälpa och inspirera oss tillverka dekorationer inför advent och jul. Datum är inte bestämd. Se mejl för mer information.Anmälan till Gunilla Gustafsson, 070-8507332

Torsdagen den 8 december kl 18.30 - Luciafest i Immanuelskyrkans festvåning.

Ännu ett år har gått och det är hög tid att hälsa barnkören från Däldernas kapell välkommen tillbaka. Som traditionen bjuder serveras det även i år risgrynsgröt med skinksmörgås samt kaffe och kaka till en kostnad av 80 kr. Anmälan (bindande) senast söndagen den 4 december till Gunilla Gustafsson 070-857332 eller mejla gugge50@icloud.com Betala gärna i förskott till föreningens plusgirokonto (Nordea) 279313-1 eller swisha 070-6730511