Program 2020

Våra aktiviteter äger rum i IOGT-lokalen, Drottninggatan 13, Skövde om inte annat anges. Kaffe med tilltugg serveras vid varje tillfälle. Lotterier med attraktiva vinster. Entré ink. fika 40 kr

 

Torsdaen den 6 febr kl 18.30 Årsmöte. Kåseri av den populäre prästen Mats Löving

Årsmötesförhandlingar. Efter årsmötet väntar Mats Löving på att få motionera våra skrattmuskler.

Torsdagen den 19 mars kl 18.30. Tips och råd om inomhusväxter

Vi välkomnar Mats Åberg, en av de nya ägarna till trädgårdsbutiken Växthuset. Åberg kommer att visa oss och prata om olika sorters krukväxter. Vi får lära oss hur vi bäst sköter dem, så de ger oss glädje i många år.

Torsdagen den 26 mars 07.00. Bussresa till Nordiska trädgårdar i Stockholm (Älvsjö)

För ytterligare information se mail, som skickas ut i god tid. Förbokning av inträdesbiljetter. Se information i Hemträdgården nr 1 2020. Egen fika medtages.

Torsdagen den 16 april kl.18.30. Knölar i alla dess former

Vanja Wallemyr, ordf. i Skaraborgs Potatisodlarförening, gästar oss för att prata om olika äldre potatissorter och deras historia. Vi kommer också att få tips om vad man kan använda dagens potatis till.

Andra kvartalet 2020. Blåsippans dag kommer att firas vid lämpligt tillfälle. Rundtur i Valle härad. Vid båda tillfällena gäller att samåkning sker från Lidls parkering. Se vidare information via mail.

Stig Pettersson ta oss med ut i naturen. Eftersom de utflykterna är väderkänsliga, återkommer vi, via mail, med kort varsel. Håll utkik! Se vidare information via mail. Du som inte har tillgång till mail får gärna ringa Stig för information 070-8641369. Glöm inte kaffekorg och någonting att sitta på.

14 - 16 maj Tulpaner, tulpaner, tulpaner

Skövde kommun bjuder in till tulpanfestival, som anordnas i samarbete med en holländsk lökleverantör och Mölltorps handelsträdgård. Garpaparken är centrum för arrangemanget. Skövde kommun kommer med ytterligare information, som vi vidareförmedlar via mail. Håll utkik!

Lördagen den 16 maj. Vårfröjd på det vackra Åreberg. Samling vid Lidl kl 10.00

Nu ges en ny chans för dem som missade 2019 års besök på den fantastiska egenomdomen utanför Tibro - och alla som var med i fjol. Har vi tur mötes vi av en mängd lökväxter i blom. Föreningen bjuder på korv med bröd samt cider. Övrig fika står Du själv för.

Måndagen den 8 juni -Ett blomsterparadis hos Gunilla Johansson i Bolum. Samåkning från Lidl. kl 15.00

Den här trädgården rymmer både rhododendron och azaleor samt många pioner. Kom ihåg fika korg. Ev ett besök hos liemannen Mats Rosen gård och hans äppellund. Info via mail.

Lördagen den 13 juni - Årets höjdpunkt!

Nu är det dags för 2020 års heldagsutflykt med buss, som går till Vintrosa i Närke, där Tant Grön - en trädgård med växthus och restaurang - välkomnar oss. För ytterligare information - se programmet som mailas ut till de medlemmar som lämnat sin adress. Övriga medlemmar ombeds vänligen kontakta Inger Ljungqvist eller Gunilla Gustafsson per telefon.

Torsdagen den 30 juli - Utflykt till Lugnåsbergets Ekogrönt. Samåkning från Lidl. kl 14.00

Vi gör en utflykt till Lugnås, där Lena och Magnus Larsson sedan 1994 odlar KRAV-godkända grönsaker. I gårdsbutiken säljer de också egentillverkad must, marmelad och chutney, ekologisk glass från Hjo, honung och rapsolja m.m. Därefter kör vi in till Mariestad och residensets (Marieholm) park, där man återskapat två perennrabatter.

Lördagen den 8 augusti. Utflykt till Varola och en trädgård som omger ett gammalt hus med tinnar och torn från förra sekelskiftet. Samåkning frånj Lidl. kl 14.00

Här bor Anita och Erik Boij, som hälsara oss välkomna till sin blommande oas, där vi så småningom, efter rundvandring, kan duka upp vår medhavda kaffekorg.

Eventuellt kommer en svamputflykt äga rum under tidig höst men den beror på både väder och svamptillgång.

Söndagen den 6 september Friskvårdens dag på berget Billingen - se annons i lokalpressen.

Torsdagen den 15 oktover kl 18.30. Insekter till nytta och nöje i trädgården

Gerd och Johnny Gustafsson i Skultorp samt biodlaren Yngve Fasth kommer bl.a. att prata om och visa bildspel om hur viktiga insekterna är för vår mat och frukt samt hur vi och klimatförändringarna påverkar insekterna. Hur kan vi hjälpa insekterna och vilka växter gynnar dem? Lista med tips delas ut.

Torsdagen den 26 november kl 17.00 Återbesök på Blomsterlandet

Nu väntar Pawel och hans personal på att få hjälpa och inspirera oss att tillverka dekorationer inför advent och jul. anmälan senast 23 november till Gunilla Gustafssonj 070-8507332.

Torsdagen den 10 december kl 18.30. Luciafest i Immanuelskyrkans festvåning.

Ännu ett år har gått och det är hög tid att hälsa barnkören från Däldernas kapell välkommen tillbaka. Som traditioner bjuder serveras det även i år risgrynsgröt med skinksmörgås samt kaffe och kaka till en kostnad av 80 kronor. Anmälan (bindande) senast söndagen den 6 december till Gunilla Gustafsson 070-8507332 eller maila gugge50@icloud.com. Betala gärna i förskott till föreningens plusgiro (Nordea) 279313-1 till swisha 070-6730511.