Luciafirande 2021

Äntligen kunde vårt traditionella luciafirande återupptas i Immanuelskyrkan, Skövde. Vi möttes redan i entrén av doften av glögg och pepparkakor och lokalen var vackert dukad, dekorerad med julprydnader.

Ett fantastiskt rart luciatåg från Däldernas kapell under ledning av Kristina Stridsborg framförde de kända lucia-/julsångerna och läste tänkvärda ord med stor inlevelse. Flickkören belönades med en julklapp, vilket var mycket uppskattat. Så var det dags för den traditionella julgröten som serverades på ett coronasäkert sätt, där vår ordförande såg till att ingen trängsel uppstod vid serveringen. Kaffe och pepparkaka avslutade den välsmakande måltiden.

Herrarnas blomsterlotteri var mycket uppskattat, lotterna hade en strykande åtgång och många belönades med vackra blomster av fru Fortuna. 

Ordföranden presenterade kommande programpunkter och tackade sin styrelse med blommor för väl utfört arbete, samt önskade alla en god jul och ett gott nytt år! 

Kvällens deltagare kände att julglädjen återkommit och var tacksama  över att föreningen kunnat återuppta sin jultradition.