På rofyllt besök i grannkommunen

Tisdagen den 6 juli samlades ett 30-tal av våra medlemmar i trädgården till Villa Lindström i Falköping. Här bor trädgårdsdesignern Kristina Lindström som hälsade oss välkomna till sitt paradis på Mössebergssluttningen.

Efter det välbehövliga regnet under måndagskvällen var det en samling fräscha och pigga växter som sträckte sig mot skyn i den ljumma sommarkvällen. Trots att den här trädgården ligger ganska centralt, så infann sig ett lugn när vi vandrade i den lilla men ändå innehållsrika oasen som domineras av en stor pool omgiven av ett trädäck, där vi så småningom slog oss ned för att inta vårt medhavda fika. Innan dess hade vi strosat runt och sniffat på ett 20-tal rosor med olika form och färg som samsades med bl.a. lavendel och hostor. Det märktes att vi befann oss hos en designer - här råder ordning och reda men på ett charmfullt sätt.

I den hör trädgården har man också tagit tillvara och utnyttjat de stora stenar som man stötte på vid grävningen för den stora poolen. Stenen bildar stommen i de två större rabatter som inramar en del av trädgården och utgör ett smakfullt inslag, som bidrar till ett positivt helhelsintryck.