Skövde Trädgårdsförening

— Medlem i Riksförbundet Svensk Trädgård

Program 2018

Våra aktiviteter äger rum i IOGT-lokalen, Drottninggatan 13, Skövde, om inget annat anges. Kaffe med tilltugg serveras vid varje tillfälle. Lotterier med attraktiva vinster. Entré inkl. fika 40 kr

Torsdagen den 8 februari kl 18.30. Årsmöte och möte med den indelte soldaten.

Årsmötesförhandlingar. Efter årsmötet hälsar vi den välkände Björn Lippold välkommen. Han kommer att kåsera om den svenske knektens liv mellan 1682- 1901.

Torsdagen den 22 mars kl 18.30. Trädgårdsdags med vårtema och glada skratt.

Det är dags för vår favorit i repris med de populära Kjell Karlsson o Stig Pettersson. Vi lyssnar på Kjells goda råd och lär oss av andras misstag. Frågorna, med anknytning till våren, vill Stig Pettersson ha via telefon 070-8641369 eller mail stig45@hotmail.com senast den18 mars.

Torsdagen den 19 april kl. 18.30. Pioner i massor

Ordföranden i Svenska Pionsällskapet, Leena Liljestrand från Mariestad, gästar oss. Hon kommer att lära oss allt och lite till, som vi behöver veta om dessa fantastiska växter för att få dem att trivas. Leena bidrar med pionfrön som vinster.

Tisdagen den 29 maj. Besök i Anne och Gunnar Franssons makalösa trädgård i Segerstad

Vi träffas på Lidls parkering kl 18.00 för samåkning. I den här trädgården växer det så det knakar och här finns allt man kan önska sig vad gäller blommor och grönsaker. Här finns t o m en ståtlig tupp, som omger sig med ett antal pratsamma hönor. Medtag kaffekorg och tädgårdstol!

Lördagen den 2 juni kl 10.00. Upplev det vackra Valle härad i försommarskrud!

Vi träffas på Lidls parkering för samåkning kl 10.00. Det är dags för Stig Pettersson att ta med oss på en ny rundtur i den försommarfagra Vallebygden. Har vi tur så blommar ramslöken! Stopp görs vid speciellt vackra platser utmed vägen och på lämpligt ställe gör vi kaffepaus. Glöm inte kaffekorg och trädgårdsstol.

Lördagen den 30 juni. På odyssé i Småland.

På mångas begäran gör vi en bussutflykt till den danske blomsterkonstnären Tage Andersens Gunillaberg, som är en konstträdgård två kilometer söder om Bottnaryd. På vägen dit besöker vi den vackra kyrkan i Habo och vi gör även en avstickare till Rosariet i Jönköping. Se separat program

Tisdagen den 14 augusti kl 18.00 Besök i två spännande trädgårdar i Skultorp.

Samling sker hos Gerd och Johnny Gustafsson på Gullvivevägen 13, där vi bl.a. kommer att få en inblick i binas underbara värld genom den demonstrationskupa med glasväggar som finns i trädgården. Vi besöker även Eva o Per-Olof Eks trädgård på Skiftesvägen 9, där man är självförsörjande på persikor. Separat program delas ut på plats. Hos Gerd o Johnny finns en enkel fika att köpa för 20:- eller mer. Pengarna skänkes till UNICEF-FN:s barnfond.

Söndagen den 2 september. Friskvårdens dag på Billingen.

Se annons i lokalpressen.

Torsdagen den 27 september kl 18.30. Naturen inpå knutarna.

Svampexperten Börje Fagerlind, som dessutom är foto- o naturintresserad, tar med oss på en ”Utflykt” i svampskogen. Svampar både ”in natura” och på bild.

Torsdagen den 11 oktober kl 18.30 Frukt och julblommar samt lökväxter, kloka råd inför julen och kommande säsong.

Kanske har Du gamla äppelträd som Du inte vet namnet på? Ta med Dig ett äpple eller två så löser Kjell Karlsson problemet. Dessutom får Du goda råd om julblommor och lökväxter. Stig vill ha Dina frågor senast fredagen den 5 oktober via tel. 070-8641369 eller mail stig45@hotmail.com.

Vi besöker Växthuset, Gustav Adolfsgatan 40 en kväll i november.

Vi upprepar de senaste årens succé och gör ett nytt besök hos Per-Olof Carlsson och hans duktiga florister, som lär ut knep och hjälper oss göra bords- o dörrdekorationer inför advent. Datum meddelas senare.

Torsdagen den 6 december kl 18.30. Traditionell luciafest i Immanuelskyrkans festvåning.

Så har återigen ett år gått i vår förening och det är dags för 2018 års luciatåg från Däldernas kapell. Som vanligt serveras det risgrynsgröt med skinksmörgås, kaffe och kaka till förmånligt pris. Lotterier. Anmälan till Gunilla Gustafsson senast lördagen den 1 dec. på telefon 070-8507332 eller mail gugge50@icloud.com