Utflykt till Lugnåsbergets Ekogrönt

Föreningens medlemmar har gjort ett besök hos Lena och Magnus Larsson som seddan 1994 driver Lugnåsbergets EkoGrönt, där de odlar och säljer KRAV-märkta grönsaker. I den lilla gårdsbutiken fanns möjligheter at förse sig med nyskördade grönsaker. I de två växthusen odlades gurka och tomater. Magnus Larsson guidade våra medlemmar runt fälten där lök, morötter, rödbetor växte och höll en information om verksamheten.

Utflykten fortsatte till det vackra residentet i Marieholm/Mariestad där landhövdingarna i Skaraborg haft sin bostad i 350 år. Vid sammanslagningen till Västra Götland 1997 flyttades landshövdingebostaden till Göteborg. Med hjälp av DaCapo-skolan i Mariestad har man försökt återskapa trädgårdsplanteringar som de såg ut på 1800-talet.Dessa två u-formade planteringar med perenna växter med olika blomningstid finns att beskåda inne på gården till residenset i vacker miljö.

Intill Residenset på andra sidan av ån Tidan finns Da Capo och det var slutmålet för dagen. Där fanns möjlighet att titta på odlingarna med bärbuskar, blommor och grönsaker. Allt var fint skött av skolans elever.  En uppskattad utflykt i strålande väder.